SENTRY, Siretta SNYPER serisi el tipi hücresel sinyal analizörlerinin kullandığı CloudSURVEY haritalama portalının aynısını kullanır, ayrıca daha ayrıntılı bir ağ performans izleme analizi de sağlar.
SENTRY, Siretta SNYPER serisi el tipi hücresel sinyal analizörlerinin kullandığı CloudSURVEY haritalama portalının aynısını kullanır, ayrıca daha ayrıntılı bir ağ performans izleme analizi de sağlar.
CloudSURVEY Performans Kontrol Paneli, hücresel ağ seçerken veriye dayalı kararlara yardımcı olmak için hücresel ağlara ilişkin temel performans göstergelerine ilişkin gerçek zamanlı bilgileri sağlayan güçlü bir araçtır.
Bu kontrol paneli genellikle kullanıcının bilgileri bir bakışta anlaması için TCP/IP Bağlantı süresi, Ping/gecikme, Hücresel Sinyal Gücü ve veri yükleme/indirme hızları gibi önemli ölçümleri ve veri noktalarını görüntüler.
SENTRY ayrıca incelediğiniz hücresel ağın ayrıntılı verilerini veren bir performans kontrol paneline de sahiptir.
CloudSURVEY’deki gezinme menüsü çubuğunun kullanımı kolay ve sezgiseldir.
* SENTRY’nin mevcut durumunu görüntüler.
* İncelemeleri başlatma ve durdurma işlevi.
* SENTRY konfigürasyon erişimi.
* Önceki tüm incelemeleri tek bir tıklama ile görüntülemek.
SENTRY ayrıca incelediğiniz hücresel ağın ayrıntılı verilerini gösteren bir performans kontrol paneline de sahiptir.
Ağa bağlı uygulamaların ve hizmetlerin tüm performansı ve kullanıcı deneyimi, TCP/IP bağlantısının hızından önemli ölçüde etkilenebilir. TCP/IP’ye yönelik SENTRY verileri, belirli uygulamalar için “bağlantı süresinin” uygun olup olmadığını belirlemek için kullanılabilir. Uygulamalar şunları içerir:
Nakit Ödeme sistemleri, Ulaşım sistemleri zaman saatleri ve hızlı ağ edinimi gerektiren diğer uygulamalar.
TCP/IP bağlantısının kurulması için geçen süre, kullanıcı talepte bulunduğunda veya internet üzerinden bir uygulamayla etkileşimde bulunduğunda verilerin ne kadar hızlı olarak kullanıcıya verileceğini etkileyebilir. Bağlantı hızı yavaşsa gecikmeler, zaman aşımları ve kötü kullanıcı deneyimi ortaya çıkabilir.
Bu, çevrimiçi oyun, video konferans ve gerçek zamanlı finansal işlemler gibi zamana duyarlı uygulamalar için çok önemlidir çünkü en ufak bir gecikme bile sonuç üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.
Uygulamalar, bir ağdaki iki cihaz arasındaki iki yönlü iletişim yolunun uç noktaları olduğundan, veri aktarımı için güvenli bir bağlantı oluşturmak üzere soketler kullanır. İki cihaz arasında soket bazlı bağlantı oluşturmak için gereken süreye soket bağlantı süresi denir.
Ağ yöneticileri ve geliştiricileri, bir soketin bağlanması için geçen süreyi ölçerek potansiyel darboğazları, ağ tıkanıklığını veya uygulamalarının performansını olumsuz etkileyebilecek diğer sorunları tespit edebilirler. Bu bilginin kullanımıyla programlarının işlevselliğini artırabilir ve bağlantı süresini azaltabilirler.
Aşağı bağlantı ve yukarı bağlantı performanslarını değerlendirmek çok önemlidir çünkü bu bize verilerin ağlar ve cihazlar arasında ne kadar hızlı ve etkili bir şekilde aktarıldığını gösterir. Uplink performansı, verilerin bir cihazdan bir ağa veya sunucuya yüklenme hızını tanımlarken, downlink performansı, verilerin bir ağdan veya sunucudan bir cihaza alınma hızını tanımlar.
• Zaman içindeki aşağı bağlantı ve yukarı bağlantı performanslarını analiz edebilirsiniz.
• Günün farklı zamanlarındaki ağ davranışını analiz ederek olası yoğunluğu bulabilirsiniz.
• Performansın ana kriter olduğu durumlarda hücresel ağ seçimi için ideal bir yardımcı çözümdür.
Kullanıcılar ve ağ yöneticileri, aşağı bağlantı ve yukarı bağlantı performanslarını ölçerek ağ tıkanıklığı, kapasite kısıtlamaları veya veri aktarımının hızını ve güvenilirliğini etkileyebilecek diğer değişkenlerle ilgili olası sorunları tanımlayabilir. Bu veriler kullanılarak ağ kurulumları iyileştirilebilir, bant genişliği kullanımı değiştirilebilir ve olası sorunlar çözülebilir.
Uplink ve downlink ölçümleri, ağ yoğunluğuna ve aynı anda bağlanan kullanıcı sayısına, hücresel sinyal bütünlüğüne, her iki uç noktadaki mevcut internet bant genişliğine ve hava koşullarına bağlı olarak gün içinde değişen zamanlarda alınır. Ortalamalar, ölçülen değerlerin tam aralığından türetilir ve genel bir ortalama yukarı bağlantı ve aşağı bağlantı veri aktarım hızlarını sağlar.
Ortalama hücresel sinyal gücü ve ping süresi ölçümleri, hücresel ağ bağlantısının kalitesi ve güvenilirliği hakkındaki ayrıntıları ortaya çıkardığı için çok önemlidir. Ping süresi, kısa bir veri paketinin cihazdan uzaktaki bir sunucuya gidip geri gelmesi için geçen süreyi ölçerken, ortalama hücresel sinyal gücü, SENTRY tarafından kayıtlı baz istasyonundan alınan sinyalin ortalama gücünü ifade eder.
Bu göstergeler, mobil kullanıcılara ve ağ yöneticilerine olası ağ kapsama alanı sorunlarını, sinyal parazit sorunlarını veya diğer olası hücresel bağlantı kalitesi sorunlarını belirlemede yardımcı olmak için ölçülebilir. Bu veriler kullanılarak, anten yerleşimi ve seçimi de dahil olmak üzere ağ kurulumları iyileştirilebilir ve optimize edilebilir.
SENTRY’yi kullanarak, zayıf ağ performansına sahip alanların belirlenmesine ve bunu iyileştirmek için düzeltici önlemlerin alınmasına yardımcı olabilecek hücresel ağ bağlantısındaki verileri gözlemleyebilirsiniz. Ağ performansı, IoT uygulamalarında hayati öneme sahiptir ve ağ parametrelerinin izlenmesiyle karakterize edilebilir. Bir örnek vermek gerekir ise; sinyalin veri üzerindeki etkisini belirlemek için veri aktarım hızlarını belirli bir süre boyunca alınan sinyal gücüyle karşılaştırmak.
• Kapsamlı inceleme özeti.
• Ölçülen ağ performansını karşılaştırma.
• En yüksek performansa sahip hücreleri belirleme.
• Performans grafiklerinin sayısal veri gösterimi.
SENTRY’yi kullanarak, zayıf ağ performansına sahip alanların belirlenmesine ve bunu iyileştirmek için düzeltici önlemlerin alınmasına yardımcı olabilecek hücresel ağ bağlantısındaki verileri gözlemleyebilirsiniz.
Ağ performansı, IoT uygulamalarında hayati öneme sahiptir ve ağ parametrelerinin sürekli izlenmesiyle karakterize edilebilir. Bir örnek vermek gerekir ise; sinyalin veri üzerindeki etkisini belirlemek için veri aktarım hızlarını belirli bir süre boyunca alınan sinyal gücüyle karşılaştırmak, sonrasında bu ölçümleri farklı aralıklar ilei hatta hava koşularına bağlı olarak yinelemek.
Buna ek olarak zaman içindeki değer aralıklarını ölçerek, iyi koşullar için en yüksek performansın ve olumsuz koşullar için kötü performansın yanı sıra beklenen ortalamaları veren her parametrenin en iyi ve en kötü örneklerini belirleyebilirsiniz. Bu, ağ altyapısı düşük performans gösterdiğinde sisteminizin hala beklendiği gibi çalışıp çalışmayacağını belirlemenize olanak tanır.
Son olarak, bireysel cihazınızın ‘yerinde’ çalışma performansını, tüm ağ operatörünün ortalama performansıyla (aynı ağı kullanan diğer cihazlardan alınan verilere dayanarak) karşılaştırabilirsiniz. Bu, sisteminizin belirli bir senaryo için doğru performans gösterip göstermediğini belirlemenize olanak tanır.