0212 358 5909 - 0212 358 5908
Çamlık Yolu Sokak Uğurlu Apt. No:4 D:7 Etiler, 34337 İstanbul

POYNTING ROUTER HARICI ANTEN PERFORMANS SORULAR

Router Cihazımı Harici Bir Antene Bağladım, Performans Daha Kötü

Sabit Kablosuz Erişim. Teknik Bilgiler, Sorunsuz Çözüm

İçerik, Stephen Froneman - Poynting Grup

Router Cihazımı Harici Bir Antene Bağladım, Performans Daha Kötü

Harici bir anten bağladıktan SONRA yönlendiricimin (router) performansı neden daha kötü?

Harici bir anten bağladıktan sonra daha kötü bir performansla karşılaşmanızın farklı nedenleri olabilir. Aşağıda olası nedenlerden bazıları açıklanmıştır:

Dahili / Harici Anten Seçimi:

Bazı yönlendiricilerde “Dahili” ve “Harici” anten arasında seçim yapma özelliği otomatik olarak sağlanmamaktadır. Harici bir anten bağlarken GUI ayarlarında bu seçeneğin doğru ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol etmek önemlidir. Bu seçenek yanlış seçilirse, yönlendirici harici antenden herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Bu nedenle lütfen yönlendirici kılavuzunu kontrol edin.

Sorunlu koaksiyel anten kabloları:

Koaksiyel kablolar uygulama sırasında uyulması ve kullanılması gereken farklı bükülme yarıçapı özelliklerine sahiptirler. Bir koaksiyel kablo büküldüğünde veya sıkıştırıldığında iç malzemeler zarar görebilir ve kablosuz sistemin performansını etkiler. Hasarlı koaks kısmı her zaman dışarıdan görülemez ve performansını doğrulamak için test edilmesi gerekir.

Yanlış empedanslı koaksiyel kablosu:

Yanlış empedans spesifikasyonu kullanıldığında bu anten ile yönlendiricinin radyosu arasında bir uyumsuzluğa neden olur ve sonuçta kablosuz sistem performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Tüm sistem için aynı empedansın kullanılmasını sağlamak önemlidir; örneğin 50 Ohm’luk bir yönlendirici veya radyo için sadece 50 Ohm’luk bir koaksiyel kablo ile 50 Ohm’luk bir anten kullanmak gereklidir.

Su geçirmez konnektörler:

Lütfen konnektörlerin su girişine karşı korunduğunu da kontrol edin. Suya, hatta neme maruz kalan konnektörlerin, sıcaklık dalgalanmaları nedeni ile kablonun gün boyunca genişlemesine ve büzülmesine neden olmasından dolayı  koaksiyel kabloya suyun sızıldığı, emildiği bilinmektedir. Bu nedenle konnektörlerin uygun şekilde yalıtılması (veya su geçirmez bir alana kurulması) gerekir.

Anten ayarı:

Tek yönlü bir anten (diğer bir deyişle yönlü anten) kullanırken, anteni en iyi işaretin alındığı baz istasyonuna doğru hizalamak son derece önemlidir.

Kurulum engelleri:

Antenin çok yakınında engeller var iken (ağaçlar, binalar vb.) anten kurmak, anten sinyalinin engellenmesine neden olabilir. Baz istasyonu ile müşteri anteni arasında her zaman Görüş Hattı (LOS) gerekli olmasa da, anteni mümkün olduğunca engellerden etkilenmeyecek şekilde kurmak en iyisidir.

RPSMA konnektörleri:

Bir RPSMA konnektörü genellikle bir SMA konnektörü ile karıştırılır ve bunun tersi de geçerlidir. (RPSMA konnektörleri normalde Wi-Fi uygulamaları için ayrılmıştır). Ara sıra bir RPSMA’nın bir SMA konnektörüne bağlanmasından kaynaklanan hataları görüyoruz; bu konnektörler mekanik açıdan kısmen uyumludur, ancak elektriksel olarak uyumlu değildirler. Lütfen bu basit, gözden kaçabilen hata için konnektörlerin kontrol edildiğinden emin olunuz.

error: Content is protected !!